Blog

Reklam Filmi Nedir?
Reklam filmi nedir? Reklam filmi çeken firmalar, Ankara da reklam film çekimi yapan yerler? Hakkında bilgiler, yazımızın devamında yer almaktadır.

Reklam Film Nedir?
Reklam filmleri, TV kanallarında, sinema veya internet ortamında da gösterimi yapılmakta ve bu alanlar için çekimi gerçekleştirilmektedir. TV reklamlarında, karşılıklı iletişimin gerçekleştiği konuşmalara yer verilmektedir bunun yanı sıra animasyon filmleri, görüntü ve yazılardan oluşan reklam filmleri, spot reklamlar ve çeşitli temalar, tasarımlar üzerinden seçenekler bulunmaktadır. Gün içinde TV izlenme oranları, yaş grubu, cinsiyet gibi farklılıklarla , günün saat dilimlerine göre çeşitlilik göstermektedir. Ortalama olarak en az 1 ila 2 saat TV karşısında geçmektedir. Çocuklar genellikle günün sabah saatlerinde, sabah kuşaklarında daha fazla televizyon izlemektedir. Bunun yanı sıra gündüz kuşağı izleyici kitlesi, genellikle bayanlardan oluşmaktadır. Ev hanımları bu oranı ciddi anlamda şekillendirmekte, bütün gün televizyonun açık kalmasına sebebiyet verebilmektedirler. Bu durumda televizyon, belirttiğimiz gibi yaş grubu cinsiyet ayrımı gibi kıstaslara göre ayrılmaktadır ama mutlak suretle izlenmektedir.
TV veya sinema yada internet ortamında olan reklam filmleri, genellikle reklam ajansları tarafından yapılmaktadır. Firmaların istek ve ihtiyaçları baz alınarak, ajanslar, film yapım firmaları, oyuncu ajansları destekleriyle birlikte çeşitli ekipmanlar yardımıyla reklam film çekim işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Reklam filmlerinde gerekli olan bir diğer nokta konuşma metinleridir, metin yazarlığını firmalarda bulunan metin yazarları yapmaktadır. Hazırlanan metinlerin akabinde senaristler, metni senaryo haline getirmekte ve film çekimi için prodüksiyon işlemini gerçekleştirecek firma ile irtibata geçmektedir. Reklam film çekimi, film yapım ajansları tarafından gerekliliklerin tamamlanmasının akabinde başlatılabilmektedir.
Reklam film çekimi yapan firmalar, şehir bazında oldukça fazla çeşitlilik göstermektedir. Ankara da reklam film çekimi yapan yerler, konusunda olabilecek arayışınız için çözüm göz yapım da. Reklam film Ankara da Göz Yapım, seçkin örnekleriyle hizmetinizdedir.

Tanıtım Filmi Nasıl Yapılıyor?
İş dünyasındasın da sektörünüzde bulunan firmalar ile aranızda bir rekabet olması, işlem hacminiz doğrudan etkilemektedir. Sektörünüze ait rekabet oranlarınızın fazla olması, daha güçlü reklamlara başvurmanızı gerektirebilir. Yapılabilecek reklam mecraları ve seçenekleri oldukça fazladır. Günümüzde gelişen teknolojiye uygun olarak, tanıtım filmler tercih edilmekte, genel anlamda da yapılan tanıtım filmlerinin olumlu geri dönüşler getirdiği saptanmaktadır. Tanıtım filmini tercih sebeplerine örnek olarak; görsel ve işitsel algıların uyarıldığı, hızlı ve daha fazla kişiye ulaşılabiliyor olmasıdır. Kısa ve öz bir şekilde işlem yada ürünlerinizin tanıtımını içeren tanıtım filmleri, kullanıcı üzerinde farkındalık oluşturup, etkili bir izlenim bırakabiliyor.
Firmanız veya ürünlerinizin, reklam çalışması için tanıtım filmlerinin olmasını istemeniz durumunda, tanıtım filmi çeken firmalarla iletişime geçerek bu işlemleri kolaylıkla yaptırabilir, sektörünüze ait rekabette üstünlük sağlayabilirsiniz. Tanıtım film çekimi yapan firmalar bölgesel olarak değişiklik gösterebilmektedir. Tanıtım filminizi yaptıracağınız firma için ilk etapta doğru analizler ve araştırmalar yapmanız gereklidir. Bu analizleri yaparken firmaların, kullandığı teknik sistemler, projede görevli olacak kişi sayısı, teslimat süresi dikkate alınmalıdır. Firma yada ürününüzün tanıtımını yaptıracağınız film yapım ajansının, referanslarını incelemeli hatta, imkanlar dahilinde en az 1 adet referans ile iletişme geçmeyi deneyebilirsiniz. yaptığınız analizler sonucunda tanıtım filminizi yaptıracağınız film ajansı konusunda alacağınız karar, daha doğru ve sağlıklı olacak, işlemlerinizin sonucunda bu doğrultuya göre değişiklik gösterecektir. Bizler Göz Yapım olarak Ankara merkez ofisimiz bünyesinde tanıtım film çekim işlem adımlarını yapmakta, müşterilerinizle iletişime geçmenizde kolaylık sağlamaktayız. Çalışmalarınızın veya ürünlerinizin reklamı için kullanacağınız tanıtım filminizi büyük bir titizlik ve özenle hazırlamaktayız. Profesyonel bir şekilde firmanızın tanıtım film çekimleri, ses ve video prodüksiyonu olarak tarafımızca yapılmaktadır. Alanında uzman, yenilikçi uzaman kadrosuyla Göz Yapım film yapım ajansı, kalite standartları doğrultusunda işlemlerini sürdürmektedir. Uygun fiyatlar, doğru zamanlama ile Ankara da bulunan film ajansları konusunda ilk sıralarda gelmekte ve tanıtım filmi konusunda Ankara da uzmanlaşmış bir konumda varlığını sürdürmektedir. Referanslarımız hakkında örneklere internet sitemizden ulaşabilir, bizlerle gerek İnternet gerek telefon yoluyla iletişime geçebilirsiniz.

3D Film Nedir
3D film, söylem olarak üç boyutlu film olarak bildiğimiz terim kendi içerisinde birçok teknik özellik ve yapıya sahiptir. Görüntüler üzerinde olan, derinliklerin algılanmasında oluşan yanılsamadan meydana getirilen sinema film metodudur. 3D film için, özellikli bir yapı ile donatılmış kamera ile, görüntü kareleri iki perspektif şekilde ayrıştırılarak kaydedilir. Akabinde aynı şekilde özel bir yapı ile donatılmış olan, projeksiyon cihazı yardımı ile veya özel tasarım gözlüklerle, 3D film oynatılıp izlenebilmektedir.
Gözler 3 boyutu nasıl algılar
Gözlerin 3 boyutu nasıl algıladığı konusunu, merak edip sorguluyor olabiliriz. İki göz arasında olan mesafe sayesinde farklı açılardan görme sağlanmaktadır. Beyin sistemi, iki ayrı gözden gelen görüntüleri algılarken, iki görüntü arasında oluşan perspektif farklılığını kapatma yoluna gider, bu kapatma ile gerçekleşen durum, 3 boyuttur. Beynimizin 3 boyutu algılaması bu şekilde açıklanıp özetlenebilir.
3D Film Tarihi
İngiliz film prodüktörü, William Friese tarafından 1890′ lı yıllarda öne çıkarıldı. 3d film konusunda ilk patent alınmıştır. 3 boyutlu film çekimi ilk olarak, 1936 yılında çekilmiştir.
3D Animasyon
3D film nedir sorusuna verilecek cevaplar içine 3D animasyon hakkında bilgi aktarımında da bulunmakta fayda vardır. Kendi içlerinde birbirleriyle bağlantılı olarak ilerlemekte olan bu iki yöntem yardımı ile, birçok sonuca erişmek mümkündür. 3D animasyon tekniğinde de sanal kameralar tercih edilmektedir. Resimlerin çeşitli karelere ayrılarak, ard arda eklenmesi ve hızlı bir şekilde gösterime alınmasıyla, erişilen hareketli görüntüyü 3d animasyon olarak adlandırabiliriz. 3D animasyonlar, bilgisayar ortamında yapılan teknolojik işlemlerin, tamamlanması sonucunda oluşur. 3 boyutlu vektörler kullanılarak animatörler tarafından gerçekleştirilmektedir. Animatörler 3 boyuttan oluşan çizgilerle, çeşitli modeller oluşturarak modelleme yapmaktadır. Devamında ortaya çıkarılan modellemeye renk girdileri eklenir, dokulandırma olarak adlandırılır. Hareket verilecek olan modele düzenek kurulması bir sonra ki adımdır. Gerçeğe yakın, bir şekilde hareketlendirilen nesne ve canlılar 3 boyutlu canlandırma ile çeşitli yazılım ve programlar yardımıyla yapılabilmektedir.
3D animasyonlar, çoğunluklu olarak mimari yapı, bilgisayar oyunları, medikal sunumları, sinema filmleri, sunumlar, reklam filmleri ve tanıtım filmleri gibi birçok alanı kapsayacak şekilde kullanılmaktadır. Uzun metraj içeren filmlerde de 3D animasyon tekniği kullanılmıştır ve örnekleri vardır, bunlar için örnek olarak en belirgin olan toy story filmini verebiliriz. Film 1995’li yıllarda hazırlanmıştır.
3D animasyon film yapımında kullanılan yazılımlar, kendi içerisinde çeşitler barındırmaktadır. Örnek olarak; 3d max, cinema 4d, houdini, maya verilebilir.

3D film çeşitli firmalar tarafından milyonlarca örneklerle hayata geçirilmektedir. 3d film konusunda bilgi ve yetkinliğe sahip firmalar çeşitli ülke ve şehirlerde bulunmaktadır. 3D filmi Ankara da hayata geçiren, çeşitli örnekleri bünyesinde bulunduran firmalara örnek olarak; Göz Yapım‘dan bahsedebiliriz. Göz yapım, 3D film Ankara konusunda vazgeçilmez, amacına uygun, yenilikçi ve kaliteli sonuçlar meydana çıkarmaktadır.

Tanıtım Filmi Nedir?
Kişiler, firmalar gerek reklam amacıyla bir ürünü, gerek kişisel olarak kullanımda tercihlerini günümüzde artık kısa videolardan, tanıtım filmlerinden yana kullanmaktadır. İnternet üzerinden bulunan video görüntüleme kanalları üzerinden, firmalar kendilerini tanıtacak filmleri yayınlamakta müşteri ağına internet üzerinden de kolaylıkla tanıtım yapabilmektedir.
Kendi sektöründe bulunan diğer firmalara göre ayrıştırıcı yanlarının bulunması gerektiğini düşünen, küçük veya büyük ölçekli firmalar, yazı ve resimlerden oluşan geleneksel tanıtım reklamlarını tercih etmek yerine, gelişen teknoloji ve çağa uygun olan, hareketli görseller, seslendirmeler ve çeşitli efektler kullanılan tanıtım filmleri tercih edilmektedir. Firmaların reklam filmleri, ürün tanıtımı, firma içi faaliyet raporları, enerji, tesis ve milyonlarca sektör, çeşitli ihtiyaçlar için tanıtım filmlerini tercih etmektedir.
Tanıtım filmi çekimleri çeşitli yapım ajansları tarafından, teknik personel ve ekipmanlar aracılığıyla hayata geçirilmektedir. Göz yapım Ankara da bulunan tanıtım film çekimi yapan firmalar arasında ilk sıralarda gelmektedir. Kuruluşu 2005 yılında olan göz yapım, tanıtım filmleri, 3d animasyon filmler, 3d video filmler, belgeseller, kamu spotları, reklam filmleri örneklerini bünyesinde bulunduran bir yapım firmasıdır.
Tanıtım filmleri konusunu ayrıntılı bir şekilde el almamız gerekirse, başlıklar halinde sunabiliriz;
Tanıtım filminde senaryo
Çalışmalara başlanmadan önce yapılacak işlemlerin analizinin, aktarılmak istenilen mesajın belirlendiği, kullanılacak seslerin, metinlerin nerede nasıl kullanılacağı konusunda bütün belirlemeler, senaryo kısmında şekillenmektedir. İlk etapta senaryo için yapılan hazırlığın müşteriye sunulması, müşteriyle olacak iletişim için de oldukça önem arz etmektedir. Çalışmalara başlamadan önce, hazırlanan senaryoyu müşteriye sunmak, oluşabilecek farklı görüş ve önerilerin, müşteri tarafından verilebilecek fikirlerin de tartışılıp karara varılmasına olanak sağlayacak, süreç daha hakim ve daha doğru başlayacaktır.
Prodüksiyon
Tanıtım filmi yapım aşamasında kullanılacak olan görsellerin, resimlerin veya videoların bulunduğu, yapım sürecinde tedarik edilebilecek, aşama prodüksiyon aşamasıdır. Devamında yapılacak kurgu aşaması ise; bütün materyallerin birbiri ile uyumlu bir bağlantı içinde film haline getirilmesi, tanıtım filminin sonuçlandırılma aşamasıdır.
Tanıtım filmi hakkında bilgiler özetlenerek, sizler için sunulmuştur. Tanıtım film, çekimi yapan firmalar için Göz Yapım ilk tercihiniz olabilir. Tanıtım film Ankara için yaptığınız sorgulama ve ihtiyaçlarda, kaliteli ve profesyonel bir sonuca Göz Yapım sayesinde erişebilirsiniz.

Call Now ButtonAra